ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011










Νέφος διοξινών και άλλων τοξικών ουσιών σκεπάζει καθημερινά την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης Ηλείας από την ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή του δήμου Πηνειού.

Όπως καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) παραθέτοντας πλήθος αποκαλυπτικών φωτογραφιών στην ιστοσελίδα της http://deltio-kairou.blogspot.com/2011/05/blog-post_560.html για το «οικολογικό έγκλημα» - όπως το χαρακτηρίζει –ο καπνός από τα καιόμενα σκουπίδια καλύπτει μια τεράστια περιοχή στην οποία υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες με ζώα που βόσκουν στα γειτονικά λιβάδια και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου , το τοξικό νέφος πνίγει συχνά στις διοξίνες την πόλη της Γαστούνης και την εθνική οδό .

« Η καύση των απορριμμάτων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθώς παράγονται καρκινογόνες διοξίνες από τα πλαστικά. Οι διοξίνες εισχωρούν στο κρέας των ζώων , το γάλα, στα φυτά και καταλήγουν στον άνθρωπο με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα.» - ανέφερε  η Ιωάννα Ηλιοπούλου – Γεωργουδάκη καθηγήτρια διαχείρισης περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

« Αμεσα θα κάνουμε αυτοψία και θα αποδώσουμε τις ευθύνες όπου χρειάζονται» - δήλωσε  ο διευθυντής της διεύθυνσης υγιεινής Ηλείας Π. Λιαρόπουλος.

Η ΕΠΟΠ καταγγέλλει επίσης και την παράνομη λειτουργία δεύτερης χωματερής μέσα στο δάσος των Θινών του Βαρθολομιού στον ίδιο δήμο.

« Ο σκουπιδότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την πρόσφατη απόφαση διακοπής της λειτουργίας του από τον Νομάρχη Ηλείας στην καρδιά του δάσους των Θινών, ενός τεχνητού δάσους που φυτεύτηκε τη δεκαετία του 1950 για να ανακόψει την επέκταση της άμμου στην ενδοχώρα και που κάηκε σε μεγάλη έκταση από τη φωτιά του 2007. Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ο σκουπιδότοπος είναι σε άθλια κατάσταση. Χωρίς πόρτα εισόδου, με μια υποψία δεξαμενής νερού, χωρίς φύλακα...Μάλιστα υπάρχει και πινακίδα που οδηγεί τους απληροφόρητους στην περιοχή του.»

« Κάποιοι εδώ και χρόνια μεταβιβάζουν τις ευθύνες και δεν προωθούν οριστικές λύσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία με αποτέλεσμα την νόμιμη-παράνομη λειτουργία των χωματερών της ντροπής. Κάποιοι κάποτε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» - δήλωσε  η Νίκη Κοκαλιάρη πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας.-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ