ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ?

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΕΔ, ΔΗΜΟΥ
Πυροσβεστική παρέμβαση Σουφλιά για τα «φιλέτα» της Ζαχάρως
Πυροσβεστική παρέμβαση ανέλαβε χθες ο Γιώργος Σουφλιάς σε σχέση με τη σκανδαλώδη προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας Π. Δούκα, με την οποία παραχωρείται στο Δήμο Ζαχάρως της Ηλείας παράκτια ζώνη 2.500 στρεμμάτων και 780 καταπατημένα ακίνητα ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας χθες σε ερώτηση της «Ε», διευκρίνισε ότι δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του το θέμα της υπογραφής της σύμβασης. Απέκλεισε όμως την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων που περιλαμβάνει, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν παρεμβάσεις που δεν εναρμονίζονται με το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της περιοχής.Ολόκληρη η παράκτια ζώνη του νομού Ηλείας, μήκους 140 χλμ., έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA και προστατεύεται από ειδικό διάταγμα που εκδόθηκε το 1993. Για την επίμαχη ζώνη προβλέπει ότι μπορεί να τοποθετηθούν μόνον ελαφρές κατασκευές για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Ωστόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής στο καθεστώς προστασίας της περιοχής, αφού χθες απαντώντας σε άλλη ερώτηση προανήγγειλε ότι θα αναθεωρηθούν κατά προτεραιότητα τα περιφερειακά χωροταξικά στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Εμείς υπογράψαμε σύμβαση με πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ο οποίος παραμένει, και όχι τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε πει ότι θα την ακυρώσει», έσπευσε να δηλώσει ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, όταν έμαθε τα περί παρέμβασης ΣουφλιάΠάντως, η περιβόητη σύμβαση παραχώρησης της περιοχής στο Δήμο Ζαχάρως βρίσκεται στον αέρα, αφού πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να προτίθεται να την πάρει πίσω. Ενδεχόμενο, το οποίο διαψεύδει ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, λέγοντας στην «Ε» ότι «εμείς υπογράψαμε συμφωνία με πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ο οποίος παραμένει, και όχι τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε πει ότι θα την ακυρώσει». Σημειώνεται ότι η σκανδαλώδης συμφωνία που υπεγράφη λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές πρέπει να επικυρωθεί, ειδάλλως θεωρείται άκυρη. Στο μεταξύ ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διαγωνισμού και μέχρι τέλος του έτους εκτιμά ότι θα έχει παραδώσει τουλάχιστον τη μία μελέτη για την κατασκευή των 10 καταστημάτων κατά μήκος της παραλίας. Πάντως, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη σκανδαλώδη συμφωνία, ενώ ερώτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέθεσε και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.«Ελπίζουμε οι προθέσεις της κυβέρνησης να μη μείνουν μόνο στα λόγια, αλλά και επίσημα να αποσυρθεί αυτή η προκλητική προγραμματική σύμβαση. Περιοχές όπως η συγκεκριμένη θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και σχέδιο από την κυβέρνηση και όχι με προχειρότητες. Η ανασυγκρότηση της καμένης Ηλείας δεν γίνεται με καντίνες στην παραλία και παρανομίες. Θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που πάνω από όλα να σέβεται το περιβάλλον» δήλωσε στην «Ε» ο Διονύσιος Κράγκαρης, μέλος της Ενωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας.
ΕΛ.Κ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/09/200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ