ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΗΛΕΙΑ: "ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ! ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ"!!!


ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ...Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ετοιμάζουν για «παραχώρηση» κι άλλα 20 «προστατευόμενα» στρέμματα

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

«Περάστε κόσμε !!! Εδώ τα καλά παραθαλάσσια οικόπεδα!!!» Αυτή την ενημερωτική πινακίδα ζητούν οι Οικολόγοι της Ηλείας να τοποθετήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στα εναπομείναντα φιλέτα γης που γλίτωσαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κυρίως στην περιοχή του Καϊάφα, μετά τη νέα αποκάλυψη περί επικείμενης παραχώρησης από την ΚΕΔ, αυτή την φορά στον Δήμο Σκιλλούντος, παραλιακής έκτασης 20 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικού περιπτέρου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί τη συνέχεια του προστατευόμενου οικοσυστήματος (Natura-ZOE) του Καϊάφα στα βόρεια της λιμνοθάλασσας και πλησίον του δημοτικού διαμερίσματος Κάτω Σαμικού, το οποίο γλίτωσε κυριολεκτικά στο ...παρά πέντε από τις πυρκαγιές.
Οπως είπε χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Σκιλλούντος, Σάκης Μπαλιούκος, εκκρεμεί προς έγκριση στην ΚΕΔ πλήρης φάκελος, από τον περασμένο Απρίλιο και αυτός περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια το είδος της επένδυσης η οποία θα γίνει με χρήματα του δήμου του. Ανέφερε επίσης ότι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου θα δώσει ζωή, η οποία λείπει από τα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα που κάηκαν από τις φωτιές. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς εκεί δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα όσα ειπώθηκαν τελευταία για τον Δήμο Ζαχάρως. Σεβόμαστε απόλυτα και πονάμε το περιβάλλον και δεν έχουμε σκοπό να τσιμεντοποιήσουμε την περιοχή. Ενα οργανωμένο τουριστικό περίπτερο θέλουμε να φτιάξουμε και αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα σε ήπια μορφή και με σεβασμό στο περιβάλλον. Επιδιώκουμε την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης από το 1999. Εχουμε πλήρη φάκελο με εγκεκριμένες από το ΠΕΧΩΔΕ όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες» - ανέφερε στην «Ε» ο κ. Μπαλιούκος και πρόσθεσε με νόημα: « Αλλοι έκαψαν τον Καϊάφα για να τον κάνουν οικόπεδα και όχι εμείς που προστατεύουμε και σεβόμαστε το περιβάλλον».
Ομως την ίδια ώρα η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) κάνει λόγο για γενικό ξεπούλημα των παραθαλάσσιων και προστατευόμενων περιοχών της Ηλείας κατά παράβαση του νόμου. «Η σκανδαλώδης παραχώρηση προεκλογικά των 2.500 στρεμμάτων από την ΚΕΔ στον Δήμο Ζαχάρως άνοιξε τις ορέξεις κάποιων αλλά και την πίσω την πόρτα, για το ξεπούλημα των περιοχών που δεν καταστράφηκαν. Η ανασυγκρότηση της Ηλείας δεν γίνεται με τέτοιους πονηρούς... τρόπους, αλλά με οργάνωση, μεθοδικότητα και με σεβασμό στο περιβάλλον και ειδικότερα σε ό,τι πράσινο μας έχει απομείνει» - τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΕΠΟΠ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2007


ΚΑΤΑ ΔΟΥΚΑ για την παραχώρηση του «φιλέτου» στην παραλία Ζαχάρως
Νέα καρφιά από τον Σουφλιά
Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κάρφωσε τον Π. Δούκα για την προεκλογική παραχώρηση 2.500 στρεμμάτων δημόσιας γης και 780 καταπατημένων ακινήτων ως δώρο στον πυρόπληκτο Δήμο Ζαχάρως, αγνοώντας την υπόδειξη του πρωθυπουργού για αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Εξερχόμενος χθες από το μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σουφλιάς επανέλαβε ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει δικαίωμα να κάνει μεταβίβαση ακινήτων σε όποιον νομίζει». Δεν περιορίστηκε σε αυτή τη σπόντα, αφού όπως και την περασμένη Τετάρτη επέμεινε πως η περιοχή ανήκει στις προστατευόμενες ζώνες του δικτύου NATURA και χθες συμπλήρωσε: «Εμείς, ως υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να μην επιτρέψουμε να γίνει οτιδήποτε είναι αντίθετο με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς κανόνες». Με βάση το διάταγμα του 1993, που προστατεύει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Ηλείας, στην παραχωρηθείσα έκταση μπορεί να κατασκευαστούν μόνον εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των λουομένων.
Αμετακίνητος εμφανίστηκε και στο θέμα του χωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος. Τόνισε ότι η συνύπαρξη με τα δημόσια έργα είναι υπέρ του περιβάλλοντος και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαχωρισμού για μετά από τρία χρόνια, οπότε, όπως δήλωσε, «θα έχουν τελειώσει τα έργα του Γ' ΚΠΣ και θα έχουν ξεκινήσει τα έργα του Δ' ΚΠΣ».Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις για το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι είναι «εσωτερικά άλλου κόμματος», ενώ απέρριψε το σχόλιο ότι είναι υπερυπουργός δηλώνοντας «απλός υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος».
Χ.ΤΖ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2007

2 σχόλια:

Ναταλία είπε...

......και 8α φτάσουμε ξανά στο σημείο να βαρεθούμε να τα βλέπουμε....να βαρεθούμε να τα σχολιάζουμε, να κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν και να μείνουμε τελικά πάλι απ' έξω εμείς....

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

Νομίζεις οτι ειναι τυχαιο που βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση σε ρυθμους ανάπτυξης?
Αξιοι της τυχης μας ειμαστε και των επιλογών μας...σε πολιτικο επίπεδο.
Με λίγα λόγια, τι να περιμενει κάποιος οταν οι εκπροσωποι μας σε ολα τα επιπεδα εχουν κανει την "αρπαχτή" και την "διαπλοκη" τροπο ζωής ?
Προβλέπω οτι θα ερθουν χειροτερες ημέρες. Δυστυχώς...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ