ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ



ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ για να εξαφανίσουν «αμαρτωλά» έγγραφα

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

«Γαλάζιο» οικονομικό σκάνδαλο με κομματικές προεκτάσεις αποκαλύφτηκε χθες στον Δήμο της Ζακύνθου, όταν άγνωστοι προσπάθησαν το απόγευμα του Σαββάτου να βάλουν με μαφιόζικο τρόπο φωτιά στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξαφανίσουν τα «αμαρτωλά» έγγραφα, τα εντάλματα πληρωμών και κάθε άλλο αποδεικτικό στοιχείο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του τοπικού βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγου αλλά και του επικεφαλής της μειοψηφίας Στάθη Μπετίνη, πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου φέρεται ότι είναι ο δήμαρχος Ακης Τσαγκαρόπουλος που είχε εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και κάποια άλλα άτομα.Μάλιστα μέχρι αργά χθες το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσαγκαρόπουλος, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας και δύο ακόμη άτομα είχαν συλληφθεί έπειτα από εισαγγελική εντολή ως άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού των Οικονομικών Υπηρεσιών.


Η «Ε» αναζήτησε τον δήμαρχο Ζακύνθου, αλλά δεν τον βρήκε. Ομως η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι αστυνομικοί τον είχαν συνοδεύσει αργά χθες το απόγευμα στην Ασφάλεια για να δώσει κατάθεση... «Πρόκειται για ένα σοβαρότατο οικονομικό σκάνδαλο με "γαλάζιες" προεκτάσεις, το οποίο η κυβέρνηση κάλυψε και καλύπτει για τους δικούς της λόγους. Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ο δήμαρχος, τον οποίον και καλύπτουν... Για το θέμα κατέθεσα δύο ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά δυστυχώς έλαβα αόριστες απαντήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα όλο αυτό το πρωτοφανές μπάχαλο επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καθώς οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου θέλησαν να κάψουν την οικονομική υπηρεσία του δήμου για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος... Ακούγεται επίσης έντονα ότι ο δήμαρχος και κάποια ακόμη άτομα έχουν συστήσει εταιρεία οφ σορ, στα ταμεία της οποίας έχουν μπει τα χρήματα που έχουν καταχραστεί», δήλωσε χθες στην «Ε» ο βουλευτής Δημήτρης Βαρβαρίγος και πρόσθεσε ότι πίσω από το οικονομικό σκάνδαλο που καλύπτει η κυβέρνηση κρύβονται και στελέχη τοπικού τραπεζικού υποκαταστήματος...


Για προκλητικό οικονομικό σκάνδαλο που κάποιοι στην κυβέρνηση θέλησαν να κουκουλώσουν έκανε χθες λόγο ο επικεφαλής της μειοψηφίας Στάθης Μπετίνης. Οπως είπε στην «Ε», πριν από μερικούς μήνες έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο δήμαρχος, χρησιμοποιώντας πλαστές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είχε καταφέρει να δανειοδοτηθεί από το τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τεράστια ποσά. Το πρώτο δάνειο, που ελήφθη στις 29.9.2006 από την Τράπεζα Πειραιώς, αφορούσε το ποσό των 1.400.000 ευρώ, το δεύτερο από την ίδια τράπεζα στις 18.5.2007 αφορούσε το ποσό των 9.600.000 ευρώ και το τρίτο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αφορούσε το ποσό των 300.000 ευρώ. «Ολα αυτά τα χρήματα ελήφθησαν με πλαστογραφημένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Οταν το ανακαλύψαμε, πήγαμε αμέσως στον εισαγγελέα και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά. Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ομως ξαφνικά χθες κάποιοι θέλησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του οικονομικού εγκλήματος και προσπάθησαν με μαφιόζικο τρόπο να βάλουν φωτιά στην οικονομική υπηρεσία του δήμου», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Μπετίνης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ