ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του δημοτικού συμβουλίου απηύθυνε «κατηγορώ» στο δήμαρχο Π. Χρονόπουλο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Για σκοτεινές και αδιαφανείς διαδικασίες στο ζήτημα της διαχείρισης των δημόσιων εκτάσεων και των φιλέτων γης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα 2.500 στρέμματα που παραχωρήθηκαν σκανδαλωδώς προεκλογικά από την ΚΕΔ, κατηγορούν το δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο τα μέλη της αντιπολίτευσης αλλά και ο πρόεδρος (!) του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι σε όλα νόμιμος και ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι φτηνές συκοφαντίες που έχουν στόχο να τον βλάψουν ηθικά.Οπως κατήγγειλε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως Αριστείδης Αβραμόπουλος, η σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την ΚΕΔ για την παραχώρηση της πολυσυζητημένης έκτασης στην παραλία της Ζαχάρως είναι άκυρη διότι άκυρο ήταν και το δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε την αποδοχή της έκτασης.


Πάντως, ο αρμόδιος πλέον υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας ερωτηθείς σχετικά χθες από την «Ε» ξεκαθάρισε ότι «ισχύει η συμφωνία για τη Ζαχάρω».Ο κ. Αβραμόπουλος πάντως στη γραπτή αναφορά του (14/9/2007) σημειώνει ότι «δεν υπήρχε καμιά νόμιμη εξουσιοδότηση του δημάρχου Ζαχάρως από το Δ.Σ. για την υπογραφή της ανωτέρω συμβάσεως...».


Με την αναφορά αυτή, που απεστάλη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου και το οποίο έχει στη διάθεσή της η «Ε», ο κ. Αβραμόπουλος ζητεί από τις αρχές την παρέμβασή τους για την προστασία της ζωής του, της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του...«Η απόφαση είναι άκυρη διότι ο δήμαρχος με παράνομες διαδικασίες θέλησε να με απομακρύνει από πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επειδή αντιδρούσα μαζί με άλλα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων για το πέρασμα της Ιόνιας Οδού μέσα από τον Καϊάφα», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε ότι δεν είναι κατά της παραχώρησης της έκτασης στο δήμο από την ΚΕΔ, αρκεί αυτή να γίνει με διαφανείς διαδικασίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και με εξαίρεση του οικισμού που βρίσκεται εκεί...


«Τον κατήργησα από τη θέση του διότι τις κρίσιμες ώρες των πυρκαγιών έμεινε προκλητικά αμέτοχος στον πόνο των συμπολιτών μας. Δεν θα πρέπει να μιλάει σήμερα αυτός για νομιμότητα διότι ο ίδιος έχει αυθαίρετο κτίσμα μέσα στην περιοχή που μας παραχώρησε η ΚΕΔ κα το οποίο προσπάθησε να νομιμοποιήσει παράνομα μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας. Θα κάνουμε δημοψήφισμα για να τον καταργήσουμε οριστικά», δήλωσε από την πλευρά του στην «Ε» ο κ. Χρονόπουλος.


Ομως, κατά του δημάρχου Ζαχάρως στράφηκε χθες και ο Χαράλαμπος Σαντάρμης, δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, ο οποίος χαρακτήρισε αυθαίρετες τις αποφάσεις του κ. Χρονόπουλου στο ζήτημα της απομάκρυνσης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι όλες οι αποφάσεις του δήμου λαμβάνονται στο πόδι! Υπενθυμίζει επίσης και τη «μυστηριώδη ιστοσελίδα του δήμου, διά της οποίας προσφέρει... δωρεάν οικόπεδα στην περιοχή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ