ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

ΒΑΡΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΖΑΚΥΝΘΟΣ Για κακούργημα με 3 συνεργάτες του για την απόπειρα εμπρησμού της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Αναταραχή επικρατεί από χθες στη Ζάκυνθο, μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον «γαλάζιο» δήμαρχο της πόλης Ακη Τσαγκαρόπουλο, αλλά και τη σύλληψή του προχθές για την εμπλοκή του στη μαφιόζικη επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, με στόχο να καταστραφούν ή να εξαφανιστούν τα καυτά ενοχοποιητικά έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Χθες ο κ. Τσαγκαρόπουλος και τρία ακόμη άτομα που εμπλέκονται, σύμφωνα με τις δικαστικές και διωκτικές αρχές, στη σκοτεινή υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού των γραφείων της οικονομικής υπηρεσίας και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο οικονομικός διευθυντής του δήμου, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «κούριερ» από την οποία εστάλησαν οι εμπρηστικοί μηχανισμοί κι ένας Αλβανός, ο οποίος είχε αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» της πυροδότησης των εμπρηστικών μηχανισμών και ο οποίος έγινε αντιληπτός κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από υπάλληλο του Δήμου Ζακύνθου.


Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αποκλείσει από προχθές το βράδυ το δημαρχείο της πόλης και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει εντός του κτιρίου, με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες του δήμου να παραμένουν κλειστές. Χθες το μεσημέρι δεκάδες πολίτες αποδοκίμασαν τον δήμαρχο κατά τη μεταφορά του από την Εισαγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.Πάντως, από το περιβάλλον του κ. Τσαγκαρόπουλου επισημαίνεται ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα εμπρησμού και ότι αδίκως διασύρεται. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκάνδαλο, λέγεται ότι ο κ. Τσαγκαρόπουλος ό,τι έκανε το έκανε όχι προς όφελός του αλλά για να «ξελασπώσει» οικονομικά τον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος τελευταία βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο.


Ομως και χθες, ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος μιλώντας στην «Ε» έκανε λόγο για καραμπινάτο «γαλάζιο σκάνδαλο» που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκαλύψει, παρά τις ερωτήσεις του στη Βουλή και τα συντριπτικά στοιχεία που κατατέθηκαν.Επέρριψε ευθέως ευθύνες και στον γενικό γραμματέα της Ιονίων Νήσων Σωτήρη Βόσδου, υπογραμμίζοντας ότι γνώριζε για το σκάνδαλο, και όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει αλλά ενέκρινε και νομιμοποίησε, και μάλιστα εκπρόθεσμα, τις πλαστογραφημένες από τον δήμαρχο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη δανείων που υπερβαίνουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ.


«Είχα ζητήσει από καιρό την άμεση απομάκρυνση του κ. Βόσδου και του δημάρχου της Ζακύνθου, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα», τόνισε.Αλλά και η μειοψηφία του δήμου Ζακύνθου επιρρίπτει σοβαρές ποινικές ευθύνες στον γ.γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οπως υπογραμμίζει στην από 16/8/2007 μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), ο περιφερειάρχης «..."νομιμοποίησε" δύο αποφάσεις με την ίδια ημερομηνία, τον ίδιο αριθμό, αλλά εκ διαμέτρου αντίθετο περιεχόμενο και δίχως στην πλαστή απόφαση να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως π.χ. η υπογραφή της γραμματέως».Επίσης κατηγορείται διότι «...ενέκρινε ως νόμιμη με το 1600/24.4.2007 έγγραφό του μια απόφαση (την πλαστή 231/20.12.2006) που απεστάλη στην Περιφέρεια 70 (!!!) ημέρες μετά τη συνεδρίαση, ενώ με βάση το άρθρο 149 του Ν.3463/2006 θα έπρεπε να είχε σταλεί αυτή εντός δέκα ημερών...».


«Επραξα τα νόμιμα και σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα όλα αυτά που λέγονται περί πλαστών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Λειτουργώ πάντα υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και όλα όσα λέγονται δεν με αγγίζουν. Αν κάποιοι παρανόμησαν, η Δικαιοσύνη θα το κρίνει. Είμαστε πρόθυμοι να πράξουμε ό,τι μας ζητηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε στην «Ε» ο γ.γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου.Οι ευθύνεςΣοβαρές είναι οι ευθύνες που επιρρίπτονται και σε στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, τα οποία -με βάση τη μηνυτήρια αναφορά- φέρεται να συνέπραξαν σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και ενδεχομένως σε βάρος των συμφερόντων της τράπεζας, αποδεχόμενα τις πλαστές και χαλκευμένες αποφάσεις ή βεβαιώσεις.Μια ακόμη απόδειξη της καλά στημένης μηχανής πλαστογραφίας για την ανάληψη των δανείων είναι και το υπ. αριθμ. 7108/3.8.2007 έγγραφο του ΙΚΑ Ζακύνθου (και αυτό βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), στο οποίο ρητώς αναφέρεται ότι ουδέποτε το ΙΚΑ Ζακύνθου προσκόμισε στον Δήμο ή στον δήμαρχο βεβαίωση μη οφειλής - Ασφαλιστικής Ενημερότητας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη του δανείου, έγγραφο που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.


Χθες έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της υπαλλήλου των οικονομικών υπηρεσιών, Μαρίας Μούσουρα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βανάτου, όμως χτύπησε ο συναγερμός κι έτσι οι δράστες ή ο δράστης ετράπησαν σε φυγή! Να τονιστεί ότι η κ. Μούσουρα ήταν η υπάλληλος του οικονομικού τμήματος που μεταξύ άλλων εκπαιδευόταν ούτως ώστε να λειτουργήσει το διπλογραφικό σύστημα στον Δήμο Ζακυνθίων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ