ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


*** Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή αργά χθες το βράδυ ο δήμαρχος της Ζακύνθου μετά την επτάωρη απολογία του. Δραματικές ώρες γιά τον Δήμο Ζακύνθου...




ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Η αντιπολίτευση ζητεί να ερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις
11 «κατηγορώ» για τον δήμαρχο


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


«Αμαρτωλό» παρελθόν στη διαχείριση των οικονομικών κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι είχε, εκτός της «κομπίνας» των δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς, ο «γαλάζιος» δήμαρχος της Ζακύνθου, Ακης Τσαγκαρόπουλος, που μαζί με τρία ακόμη άτομα κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου με σκοπό την καταστροφή των ενοχοποιητικών εγγράφων-αποδεικτικών στοιχείων για το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Ακης ΤσαγκαρόπουλοςΑργά χθες το απόγευμα αναμενόταν να μεταφερθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, όπου κρατείται, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.Οι επισημάνσεις για τις οικονομικές ατασθαλίες αναφέρονται λεπτομερώς στο «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε» ) που έστειλε προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 8 Αυγούστου 2007 η παράταξη της μειοψηφίας του δήμου που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Στάθης Μπετίνης. Στην αναφορά «φωτιά» που υπογράφεται από τον κ. Μπετίνη, και η οποία εστάλη αργότερα και στις δικαστικές αρχές, επισημαίνονται έντεκα (!!!) συνολικά σκοτεινές υποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα στις οποίες είναι άμεσα εμπλεκόμενος ο Δήμος Ζακύνθου.Οι κυριότερες από αυτές είναι οι εξής:* Υπόθεση εργαζομένων στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3250/04 προσελήφθησαν στο Δήμο Ζακύνθου, και από 16/12/2005 έως 16/6/2006) 21 συνολικά εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και ο δήμος εισέπραξε από το ΥΠΕΣΔΑ το ποσό που αναγράφεται στον απολογισμό του (282.000 ευρώ) οι ανωτέρω ουδέποτε έλαβαν αποδοχές, ουδέποτε εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι στον δήμο και ουδέποτε κατεβλήθησαν οι ασφαλιστικές εισφορές τους προς το ΙΚΑ Ζακύνθου...* Είσπραξη τελών Δήμου Ζακύνθου: Οπως καταγγέλλει η παράταξη του κ. Μπετίνη, με βάση τα στοιχεία απολογισμών του δήμου, την τελευταία τετραετία εμφανίζεται επίσημα μαύρη τρύπα στην είσπραξη των τελών παρεπιδημούντων, συνολικού ύψους 1.150.000 ευρώ... και ταυτόχρονα δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά οι σχετικοί βεβαιωτικοί κατάλογοι...* Αναπτυξιακές εταιρείες «μαϊμού»: Καταγγέλλεται ότι οι αναπτυξιακές ΔΑΕΖ και ΑΔΑΖ υποκρύπτουν σκοτεινές συναλλαγές και ζητείται η έρευνα σε βάθος.* Αλληλόχρεος λογαριασμός Εμπορικής Τραπέζης: Καταγγέλλεται ότι σύμφωνα με την 132/28.3.2005 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυξήθηκε το όριο λογαριασμού υπερανάληψης στο ύψος των 2.500.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑ. Καίτοι δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο του ΘΗΣΕΑ, το ποσό διατέθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και με άγνωστο σκοπό, παρανόμως.* Αποχέτευση Δήμου Ζακύνθου: Μέσω της επιστολής ζητείται να ελεγχθούν σε αντιπαραβολή οι εκροές από το Περιφερειακό Ταμείο προς τον Δήμο Ζακύνθου για την αποπληρωμή των εργολάβων του έργου αποχέτευσης και οι αντίστοιχες ημερομηνίες πληρωμής του δήμου στους εργολάβους. «Σας ενημερώνουμε ότι το έργο έχει εγκαταλειφθεί και συνιστά πρωτοφανές σκάνδαλο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» - τονίζεται στην αναφορά.


Η παράταξη του κ. Μπετίνη ζητεί πλήρη έρευνα στα οικονομικά του Δήμου Ζακύνθου, επισημαίνοντας ότι ο δήμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξ αιτίας της συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών, του δημοτικού συμβουλίου και κάθε επίσημου φορέα, από τον δήμαρχο κ. Τσαγκαρόπουλο.«Ολα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης. Τα είχαμε έγκαιρα επισημάνει, αλλά δυστυχώς κάποιοι κάλυψαν ετσιθελικά το καραμπινάτο σκάνδαλο» - δήλωσε χθες στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος.Χθες, με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο καταγγέλλει ότι «Η Δημοτική Αρχή φέρεται σαν συμμορία του υπόκοσμου»!


Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρμένης, Σταύρος Κοντονής και Νίκος Ποταμίτης αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που πυρκαγιά απειλεί να εξαφανίσει κρίσιμα στοιχεία για τη λειτουργία του Δήμου. Τότε, ήταν η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών, χθες ήταν η απόπειρα πυρκαγιάς στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Η χθεσινή απόπειρα σχετίζεται άμεσα με το σκάνδαλο των δανείων και αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή δεν είναι απλώς διεφθαρμένη, αλλά η δράση της συνιστά, πλέον, συμπεριφορά συμμορίας του υποκόσμου».


Την τιμωρία των ενόχων ζητά με ανακοίνωσή της και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία έχει καταρρακώσει και συκοφαντήσει το κύρος της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, γιατί εδώ και μήνες υπήρξαν καταγγελίες και στοιχεία για παράνομες οικονομικές δοσοληψίες (δάνεια κ.τ.λ.) και δεν έκανε τίποτα για να λάμψει η αλήθεια».*Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του δημάρχου Ακη Τσαγκαρόπουλου τα μεσάνυχτα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Ζακύνθου του ανακοίνωσαν ότι κρίνεται προφυλακιστέος. Με το άκουσμα της απόφασης ο δήμαρχος κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ