ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

ΙΔΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ :
" Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ... ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ..."

Και τα σχέδια ξένων επενδυτών για Ολυμπία - Καϊάφα

Του Ηλια Κανιστρα

Μπορεί οι πυρκαγιές στην Ηλεία να προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, όμως δεν φαίνεται να «έκαψαν» και τα σχέδια διεθνούς ομίλου επιχειρηματιών για επενδύσεις στον τουρισμό.
Το ενδιαφέρον τους, που είχε εκδηλωθεί αρκετό καιρό πριν από τις φωτιές, εξακολουθεί να παραμένει αμείωτο και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό έχουν καλέσει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Αγγελο Αγγελόπουλο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον προσεχή Νοέμβριο. Βασικός στόχος των επενδυτών είναι η αξιοποίηση του ιστορικού πλούτου της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και πύλη εισόδου του τουριστικού ρεύματος το λιμάνι του Κατακώλου.
Οσο για τον εναπομείναντα φυσικό πλούτο, το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στις λίμνες Καϊάφα και Καραμανλή. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από τις αποφάσεις της πολιτείας και της ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Πάντως, από την πλευρά του ο όμιλος των επενδυτών είναι διατεθειμένος να μπει στη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, ενώ ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο ύψους 300.000 δολαρίων.
Ο όμιλος των επενδυτών αποτελείται από Νοτιοκορεάτες, Αμερικανούς, Ιάπωνες και Κύπριους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ήδη υπό τον έλεγχό τους περίπου 280 εμπορικά κέντρα και δραστηριοποιούνται και στον χώρο των κρουαζιερόπλοιων. Μάλιστα, το λιμάνι του Κατακώλου εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, αφού σε αυτό μπορούν να δένουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα πιάνουν και σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.
Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Αγγελος Αγγελόπουλος, στα σχέδια των επενδυτών είναι οι ξένοι επισκέπτες που φτάνουν στο λιμάνι του Κατακώλου να καταλύουν σε ξενοδοχειακές μονάδες που θα ανεγερθούν στην περιοχή και να τους δίνονται κίνητρα παραμονής τουλάχιστον επί τριήμερο. Ενα από τα ισχυρότερα κίνητρα είναι η Αρχαία Ολυμπία.
Στα σχέδια των επενδυτών είναι η δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή θεματικού πάρκου και ψηφιακού συνεδριακού κέντρου. Μάλιστα, οι επισκέπτες του συνεδριακού κέντρου θα μπορούν μέσω της εικονικής πραγματικότητας να παίρνουν μέρος σε αρχαία αθλήματα, ενώ μία ακόμη προοπτική που θέλουν να δώσουν οι επενδυτές είναι η κατασκευή γηπέδου γκολφ στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Ακόμη θέλουν να αξιοποιήσουν τη λίμνη Καραμανλή κοντά στον Πηνειό, όπου εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε αθλήματα μέσα στη λίμνη. Με αφετηρία λοιπόν τη λίμνη που βρίσκεται στην Αρχαία Ιλιδα, οι επενδυτές θέλουν να αναβιώσουν τον αρχαίο δρόμο που ξεκινάει από την περιοχή και φθάνει στην Αρχαία Ολυμπία. Αφού λοιπόν οι επισκέπτες θα έχουν δει από κοντά τους ιστορικούς χώρους, στη συνέχεια θα τους δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω διαμονής και διακοπών.
Θαλάσσια σπορ
Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και ο όμιλος των επιχειρηματιών θα ήθελε να επενδύσει στην περιοχή. Για παράδειγμα, η περιοχή της λίμνης προσφέρεται για αθλήματα, ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την αμμώδη παραλία και τη θάλασσα. Βέβαια, στη λίμνη υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και τα ιαματικά λουτρά και εναπόκειται στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στο τι θα αποφασίσει να κάνει με αυτές.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Αγγελος Αγγελόπουλος, ο όμιλος των επενδυτών εκδήλωσε ενδιαφέρον για παροχή οικονομικής βοήθειας στους πυροπαθείς ύψους 200.000 δολαρίων.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.9.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ