ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ


ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ εντόπισαν νεκρό τον 25χρονο υδραυλικό
11 μέρες και τον βρήκαν χθες

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την έλλειψη σχεδιασμού, την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία η πολιτεία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την κρίση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία ανέδειξε ξανά η ανεύρεση χθες -ένδεκα (!) ολόκληρες ημέρες μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών- ενός ακόμα νεκρού κοντά στο κατεστραμμένο από τις φλόγες μαρτυρικό χωριό της Αρτέμιδας.

Η σορός του 25χρονου βρέθηκε μέσα σε χαράδρα δίπλα από την ΑρτέμιδαΤην ίδια ώρα οι επίσημες αρχές, η Αστυνομία, το υπουργείο Υγείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρνούνται πεισματικά να δώσουν επίσημα στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.

Ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα γιατί αυτή είναι η διεθνής πρακτική. Υποστήριξε μάλιστα ότι ούτε το όνομα του άτυχου Κ. Κωτσάκη που αγνοούνταν δόθηκε στη δημοσιότητα γιατί δεν τον είχε αναζητήσει κανείς!Επειτα από τις δραματικές εκκλήσεις της οικογένειας του 25χρονου, τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τελικά χθες νεκρό τον νεαρό υδραυλικό από τον Πύργο, Κώστα Κωτσάκη, σε μια περιοχή που κανείς ποτέ δεν είχε ψάξει, αφού ουδέποτε και από κανέναν δεν εφαρμόστηκε σχέδιο εντοπισμού πιθανών αγνοουμένων ή νεκρών εντός των τεράστιων δασικών εκτάσεων που αποτεφρώθηκαν από τη φωτιά.Θρίλερ

Πριν από το απίστευτο δράμα, είχε προηγηθεί το θρίλερ με την ταυτοποίηση με τους συγγενείς τους, μέσω DNA, των 42 συνολικά νεκρών που βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Ρίου.«Προχθές διαπιστώθηκε μετά από τις αναλύσεις και τις εξετάσεις που κάναμε ότι η σορός του συγκεκριμένου ατόμου δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονταν εδώ. Συνεπώς, αυτός ο άνθρωπος ήταν για μας και τους συγγενείς του αγνοούμενος», ανέφερε στην «Ε» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα.

Οι αμυδρές ελπίδες των γονιών του όμως, του Στάθη και της Χρυσούλας, του αδελφού του Φίλιππου και της αδελφής του Βάσως, αλλά και της κοπέλας του Χρύσας έσβησαν χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν μετά από ώρες ερευνών βρέθηκε η σορός του 25χρονου μέσα σε χαράδρα δίπλα από την Αρτέμιδα.Ελάχιστες ώρες νωρίτερα οι γονείς του από το σπίτι τους στις Εργατικές Κατοικίες του Πύργου είχαν εκδηλώσει στα ΜΜΕ την αγωνία τους για την τύχη του Κωνσταντίνου και είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι ο 25χρονος ήταν κάπου τραυματισμένος, ίσως σε κάποιο νοσοκομείο εκτός της Ηλείας...«Είναι αθλητής και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση... αφού δεν είναι ανάμεσα στους 42 νεκρούς που ταυτοποιήθηκαν, κάπου τραυματισμένος θα είναι... Ψάχνουμε μόνοι μας από την πρώτη στιγμή. Μόνοι μας βρήκαμε και το αυτοκίνητό του καμένο πηγαίνοντας για την Αρτέμιδα, όπου θα πήγαινε να φτιάξει ένα πλυντήριο... Κανείς δεν μας ενημερώνει για τίποτα...», έλεγε η μητέρα του Χρυσούλα λίγο πριν ακούσει την τραγική είδηση για τον θάνατο του αγαπημένου της γιου.Η σορός του άτυχου νεαρού βρέθηκε σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το τραγικό σημείο του τροχαίου συμβάντος πλησίον της Αρτέμιδας, εκεί όπου είχαν βρει φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες 24 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και η μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της και οι τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, ο 25χρονος νεαρός όταν ενεπλάκη με το αυτοκίνητό του στο τροχαίο και βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει άρχισε να τρέχει μαζί με τα υπόλοιπα άτομα προς την πλευρά του δάσους που δεν είχε καεί. Λόγω της καλής του φυσικής κατάστασης κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες και διένυσε μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, αλλά όπως αποδείχθηκε, τα φτερά του θανάτου ήταν γρηγορότερα από αυτόν. Κατεβαίνοντας σε μια μικρή χαράδρα εγκλωβίστηκε. Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν προσπάθησε να προφυλαχθεί μεταξύ δύο βράχων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο σημείο εκείνο τον βρήκαν χθες, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, νεκρό οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής που τον έψαχναν από νωρίς το πρωί. Ο άτυχος Κωνσταντίνος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Πύργο, είχε επιστρέψει από την Καλαμάτα όπου βρισκόταν, το πρωί της Παρασκευής στις 24.8. Στη 1.10 το μεσημέρι έφυγε από το σπίτι του για να πάει να φτιάξει ένα πλυντήριο στο χωριό της Αρτέμιδας. Η κοπέλα του, που είχε συχνή επικοινωνία μαζί του, του μίλησε τελευταία φορά στις 3 το μεσημέρι. Ηταν τη στιγμή που οι φλόγες είχαν τυλίξει το χωριό και ο Κωνσταντίνος γελώντας της είπε: «Πάω να φύγω από 'δώ γιατί έχει φωτιά... Θα σε πάρω μόλις φτάσω σπίτι». Αυτές ήταν και οι τελευταίες λέξεις του.«Η ανακάλυψη σήμερα του άτυχου νεαρού συμπολίτη μας, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες, ένδεκα μέρες μετά, δείχνει ότι κάποιοι δεν σέβονται ούτε τη μνήμη των νεκρών και εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμιά απολύτως σοβαρότητα», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.«Το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα άταφοι νεκροί της συμφοράς που έπληξε το Νομό Ηλείας και ότι δυστυχώς χρειάστηκε να περάσουν ένδεκα ημέρες για να βρεθεί η σορός του άτυχου συμπολίτη μας, καταδεικνύει με τραγικό τρόπο τις ευθύνες αυτών που δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη για τα θύματα και τις καταστροφές που προξένησε η πολιτική τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.«Το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας, αλλά και τον μη σεβασμό κάποιων απέναντι σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/09/2007

1 σχόλιο:

Melissa είπε...

κι ομως εμεις εχουμε και παλι τη ιδια κυβερνηση--απορω πως τους ψηφισανε παλι?

μολις ανακαλυψα το μπλοκ σου τυχαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ