ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ




Χρόνια τώρα... Ζαχαρώνουν τα φιλέτα οι επενδυτές


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Προεκλογικό «πλιάτσικο» σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα φιλέτα γης, που βρίσκεται πλησίον και νότια του αποτεφρωμένου από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας του Καϊάφα, επιχειρούν ξένοι επενδυτές και σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα μέσω περίεργων διαδικασιών και με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Μόλις προχθές και πριν ακόμα καταλαγιάσει ο αχός του θανάτου στα πυρόπληκτα χωριά της Ζαχάρως Ηλείας, οι στάχτες των οποίων και τα αποκαΐδια καπνίζουν ακόμα, η κυβέρνηση μέσω της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) ετοιμάζεται να παραχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες πάνω από 2.500 στρέμματα παραλιακής γης στο Δήμο Ζαχάρως για την τουριστική αξιοποίηση και την οικονομική τόνωση της περιοχής.




Σημειώνεται ότι δύο ημέρες πριν από την έναρξη των καταστροφικών πυρκαγιών, την περιοχή της Ζαχάρως, τον Καϊάφα και την Αρχαία Ολυμπία είχε επισκεφθεί ομάδα από Κορεάτες επενδυτές...




«Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε κατηγορηματικά με αυτή την παραχώρηση, διότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Ζαχάρως έχει άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Υπάρχουν νεκροί και κατεστραμμένα χωριά. Είναι εξωφρενικό στην παρούσα φάση να μιλάμε για επενδύσεις. Εμείς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίσαμε αυτή την πρόταση», δήλωσε στην «Ε» ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Γεώργιος Μπούσμπουρας και αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος κατά το παρελθόν προσπάθησε να διαχειριστεί κτήματα που του είχε παραχωρήσει η ΚΕΔ, αλλά μέσα σε αυτά έγιναν αυθαίρετες κατασκευές και μπήκαν τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία τώρα καλείται να πληρώσει ο δήμος.




Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με δημοσιευθείσες δηλώσεις του δημάρχου Ζαχάρως "...η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά λόγω διαφόρων άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα...". Προφανώς ο κ. δήμαρχος θα εννοεί ότι η παραλιακή αυτή ζώνη, που εκτείνεται από τη Ζαχάρω ώς το Γιαννιτσοχώρι, εντάσσεται σε ζώνη Natura και είναι προστατευόμενη! Δυστυχώς πάνω στους νωπούς ακόμη τάφους των δεκάδων θυμάτων της Ζαχάρως και τα αποκαΐδια της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η κυβέρνηση και η ΚΕΔ επιχειρούν αφενός μεν να ψηφοθηρήσουν ανενδοίαστα, αφετέρου δε να ανοίξουν την πόρτα για την εισβολή των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων του τουρισμού, που από καιρό έχουν βάλει στο μάτι τα παραλιακά φιλέτα της Ζαχάρως. Πολύ φοβούμαστε ότι εν ονόματι της περίφημης "ανασυγκρότησης" της περιοχής από την καταστροφική φωτιά, επιχειρούνται νέα και ίσως μεγαλύτερα εγκλήματα οικολογικής και κοινωνικής υποβάθμισης». Η οργάνωση κάλεσε την κυβέρνηση και την ΚΕΔ να δώσουν εξηγήσεις.




Αμεση ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «Η αλληλεγγύη μας με την πυρόπληκτη Ζαχάρω είναι δεδομένη. Ομως είναι φανερά ψηφοθηρική η με συνοπτικές διαδικασίες απόφαση της ΚΕΔ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές», εκφράζοντας και φόβους για «ενδεχόμενη κερδοσκοπική επέλαση σε βάρος του περιβάλλοντος».




Για λαίμαργα οικονομικά συμφέροντα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος, δηλώνοντας: «Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η απόφαση της κυβέρνησης παραμονές των εκλογών να παραδίδει σε αδιευκρίνιστα συμφέροντα ένα πανέμορφο φιλέτο γης, που απέμεινε ανέπαφο από τις φωτιές που κατέστρεψαν τον Καϊάφα.Αφού άφησαν να καεί το μοναδικό οικοσύστημα, τώρα με συνοπτικές διαδικασίες προσπαθούν να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις των πολιτών, παραδίδοντας σε λαίμαργα οικονομικά συμφέροντα την κρατική περιουσία στην Ηλεία».




ΕΛΕΥΥΘΡΟΤΥΠΙΑ 13.9.2007


Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Παραλιακά «φιλέτα» γης του πυρόπληκτου Νομού Ηλείας ξεπουλάει η κυβέρνηση, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας (αριστερά) και ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος υπογράφουν την... αξιοποίηση της περιοχήςΠαραλιακή έκταση 2.593.041,80 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται από τη Ζαχάρω (από το παραλιακό κέντρο Παρά θίν' αλός του δήμου) έως τον ποταμό Νέδα -στο Γιαννιτσοχώρι- περνάει ή, κατά κυριολεξίαν, παραχωρείται για 70 χρόνια στον Δήμο Ζαχάρως. Η σχετική προγραμματική συμφωνία (σ.σ.: απαιτείται η επικύρωσή της) υπεγράφη χθες μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως, με τη βούλα της κυβέρνησης, διά του αντιπροσώπου της, υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα. Η συμφωνία προβλέπει και την «αξιοποίηση» των 780 ακινήτων που βρίσκονται στη Ζαχάρω.Μόνον έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές και σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τις φονικές πυρκαγιές, σπεύδει να παραχωρήσει δημόσια έκταση, και μάλιστα σε έναν νομό που έχει κηρυχθεί «πυρόπληκτος» και «αναδασωτέος». Στο ερώτημά μας, ο αρμόδιος υφυπουργός Πέτρος Δούκας προέβαλε την «επιμονή του δημάρχου της Ζαχάρως», προσθέτοντας πως «το κράτος δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει». Πάντως, ο κ. Δούκας, με τον οποίο επικοινώνησε χθες η «Ε», έδειχνε να μη γνωρίζει και πολλές λεπτομέρειες για τα ευρύτερα σχέδια αξιοποίησης της παραλιακής Ζαχάρως. Το έργο τής αξιοποίησης ανέλαβε ο δήμος, που ετοιμάζεται να φέρει στην Ηλεία τα εξωτικά νησιά Μπαλί, Σεϊχέλες, Μαλδίβες... Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, βάσει του προγράμματος Natura και μάλιστα σε τμήμα της περιοχής αυτής υπάρχει ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, αυστηρά προστατευόμενου είδους ως απειλούμενου. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους ονειρεύονται την αξιοποίησή της. Ξύλινες κατοικίες, καφέ, εστιατόρια και ξαπλώστρες περιλαμβάνει το σχέδιο αξιοποίησης των 2.593 στρεμμάτων παραλιακής γης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, ο οποίος αποκαλύπτει στην «Ε» ότι «ήδη έχει ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο» η αξιοποίηση της περιοχής. Κάπου 100 στρέμματα -πιθανότατα σε δύο διαφορετικά σημεία- θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες επενδυτές, μας εξηγεί ο κ. Χρονόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ο δήμος θα παίρνει το 75% από το ενοίκιο και το Δημόσιο το υπόλοιπο 25%.Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας αφορά τη «σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων». Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι καταπατητές των 780 «οικοπέδων» που βρίσκονται στα όρια του δήμου, οι οποίοι έχουν προ ετών χτίσει σπίτια και διεκδικούν την περιοχή, τώρα θα τα κάνουν δικά τους καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο (σ.σ.: χωρίς να είναι και σίγουρο), εφόσον δεν έχουν στην κυριότητά τους άλλο ακίνητο ή εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Ηδη, έχουν γίνει οι αιτήσεις, όπως μας ενημερώνει ο κ. Χρονόπουλος, για να προσθέσει πως «όλοι θα τα πάρουν». Τώρα, το αν η ρύθμιση αυτή είναι αμφισβητούμενης νομιμότητας είναι άλλο θέμα.Πάντως, η κυβέρνηση έσπευσε στο παρά πέντε της θητείας της να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από την καμένη Ζαχάρω...

Ο δήμαρχος διαφημίζει δωρεάν οικόπεδα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ζαχάρως αναλαμβάνει να διαχειριστεί δημόσια έκταση στο όνομα της τουριστικής αξιοποίησης. Πριν από ένα χρόνο είχε προσπαθήσει να το κάνει μακριά από την παραλία και δίπλα ακριβώς στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου, η οποία κατέκαψε την περιοχή με τις πιο τραγικές συνέπειες. Σύμπτωση;
Για το πρότζεκτ εκείνο, το οποίο δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα, ενημερωνόμαστε από ιστοσελίδα στο Ιντερνετ (www.housesingreece.gr) που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο συγκεκριμένος κόμβος δίνει τηλέφωνο για πληροφορίες στον Πύργο Ηλείας και στο κέντρο της πρώτης σελίδας διαφημίζει: «ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ! ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!» Οποιος ενδιαφερθεί για περισσότερες πληροφορίες, βλέπει φωτογραφία του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, και διαβάζει την απόφασή του στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:«Ονομάζομαι Χρονόπουλος Πανταζής και είμαι εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Ζαχάρως του Ν. Ηλείας στη δυτική Πελοπόννησο.Ο Δήμος Ζαχάρως στην προσπάθειά του για τουριστική αξιοποίηση της περιφέρειάς του, αποφάσισε να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ μια απαλλοτριωμένη από το ελληνικό δημόσιο έκταση, συνολικής επιφάνειας 246.420 τ.μ. στην περιοχή Χρυσοχωρίου εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως.Η έκταση έχει χωριστεί σε 200 οικόπεδα, όπου καθένα από αυτά έχει επιφάνεια 500 τ.μ. περίπου.Η πρόθεση του Δήμου Ζαχάρως είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο χωριό αποτελούμενο από πανομοιότυπα ξύλινα σπίτια με την ελευθερία να οικοδομηθεί ελεύθερος αριθμός τετραγωνικών μέτρων ανά μονάδα»...Στη συνέχεια επικαλείται περιβαλλοντικές ανησυχίες, λέει ότι κάθε σπίτι θα εγκαταστήσει αυτόνομο δίκτυο παραγωγής ηλιακής ενέργειας και υπόσχεται ότι ο δήμος θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές ακόμη και για μόνιμη εγκατάσταση των ενδιαφερομένων για τη δωρεά.Η περιοχή βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Χρυσοχωρίου, το οποίο στην τελευταία πυρκαγιά επλήγη καίρια με πολλά σπίτια κατεστραμμένα και ανθρώπινα θύματα. Δίπλα ακριβώς στο Χρυσοχώρι βρίσκεται και ο οικισμός Παλιοχώρι, από τον οποίο ελέχθη ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά που στη συνέχεια οδηγήθηκε προς τα χωριά Αρτέμιδα, Μάκιστο, Σμέρνα, την πόλη της Ζαχάρως και κατέστρεψε το δασωμένο όρος Λαπίθας και το δάσος της λίμνης Καϊάφα.
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με συνοπτικές διαδικασίες
Του ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
Από τα πιο λαχταριστά «φιλέτα» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που εδώ και χρόνια ορέγονται οι πάσης φύσεως επενδυτές, μεγαλοκατασκευαστές και καταπατητές (που ήδη έδρασαν και τώρα δικαιώνονται) αποτελεί η παραλιακή έκταση των 2.593 στρεμμάτων που παραχωρείται με το προεκλογικό ...χοτζέτι του Π. Δούκα στο Δήμο Ζαχάρως.
Αλλωστε κολλητά στην παραχωρούμενη ζώνη που ο δήμαρχος Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος σχεδιάζει να δώσει με συνοπτικές διαδικασίες σε ιδιώτες επιχειρηματίες προκειμένου να φυτέψουν ξύλινα (άκαυστα, άραγε;) σπιτάκια, μπαρ και ομπρέλες βρίσκεται και η μαγευτική λίμνη Καϊάφα, για χάρη της οποίας «σφάζονται» επενδυτές και «τσουρουφλίζονται» πολιτικοί! Ηταν λίγο μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας όταν ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σάλπισε γενικό ξεπούλημα των ασημικών του Δημοσίου (καζίνα, μαρίνες, ακτές, λιμάνια, Ξενία) πακετάροντας μαζί και μεγάλα κτήματα συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων που προσφέρονται για «ήπια» -με γήπεδα γκολφ, μεγάλες μονάδες, τσιμέντα και ο Θεός ξέρει τι άλλο- τουριστική ανάπτυξη. Ανάμεσα στις εκτάσεις αυτές πρόβαλε με αξιώσεις η περιοχή της Ζαχάρως, στην οποία δίνεται τώρα το ελευθέρας λόγω πυρκαγιών και εκλογών, καθώς επίσης και άλλα μεγάλα κτήματα στο Αζάπικο και στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στην Ασπροβάλτα, στη Ν. Ηρακλείτσα, στον Καραθώνα, στα Καμένα Βούρλα και στην Αφάντου Ρόδου. Πρωταρχικός στόχος του κ. Αλογοσκούφη και της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν να κάνουν τις πρώτες τονωτικές ενέσεις στον κρατικό κορβανά που ακόμη εξακολουθεί να χάσκει, ενεργοποιώντας ταυτοχρόνως συμπράξεις ιδιωτών και Δημοσίου μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) που, όμως, ποτέ δεν συντονίστηκαν μεταξύ τους. Συνετέλεσαν έτσι, εκ της αδρανείας, στη λιγότερη τσιμεντοποίηση στο όνομα μιας δήθεν τουριστικής ανάπτυξης δίχως πυξίδα και κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εσπευσμένη, πρόχειρη και έμπλεα προεκλογικών σκοπιμοτήτων παραχώρηση της παραλιακής δημόσιας έκτασης στο Δήμο Ζαχάρως, υπό το πρόσχημα ταχύρυθμης ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής που χαροποιεί ιδιαίτερα τους ήδη υπάρχοντες καταπατητές αλλά και τα «αρπακτικά» του real estate, ανοίγει νέες ατραπούς για εκχώρηση της εναπομεινάσης δημόσιας ακίνητης περιουσίας στο παμφάγο ιδιωτικό συμφέρον. Οταν κατακαθίσει η στάχτη στα καμένα της Πελοποννήσου και ο προεκλογικός κουρνιαχτός στα γραφεία των πολιτικών, κάποιος μέλλων υπ. Οικονομίας, Τουρισμού ή ΠΕΧΩΔΕ θα μπει στον πειρασμό να επαναλάβει το «πείραμα» της Ζαχάρως και γαία πυρί και αρπαχτή μειχθήτω...


Ανοιξαν την πόρτα για πλιάτσικο σε όλη την περιοχή
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
«Κερκόπορτα» για να εκχωρηθεί για τουριστική αξιοποίηση ολόκληρη η παραλία της Ηλείας θεωρείται η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας με το δήμαρχο Ζαχάρως. Πρόκειται για ζώνη ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με αμμόλοφους και θίνες, που εκτείνονται σε μήκος περίπου 40 χλμ. και ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA.
Ολόκληρη η παραλιακή ζώνη της Ηλείας, από το Κουνουπέλι ώς το Γιαννιτσοχώρι, έχει μήκος περίπου 140 χλμ., από τα οποία έχουν καταπατηθεί περίπου 40 χλμ. και τα υπόλοιπα είναι ελεύθερα και γειτονεύουν με σημαντικούς υγροβιότοπους, όπως η περιοχή Καϊάφα. Κοινός παρονομαστής όλης αυτής της παράκτιας περιοχής είναι ο «παλιός αιγιαλός», μια ζώνη πλάτους 300 έως και 500 μέτρων, που προέκυψε με την υποχώρηση της θάλασσας και θεωρείται ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Εδώ και πολλές δεκαετίες η ζώνη αυτή έχει καταπατηθεί και υπολογίζεται ότι ειδικά στο νομό Ηλείας έχουν χτιστεί περίπου 25.000 αυθαίρετα.Το 1977, με το νόμο 719, είχε δοθεί το δικαίωμα στους καταπατητές να εξαγοράσουν τα οικόπεδα, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το ύψος των ετήσιων εισοδημάτων τους, η αξία της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας του ενδιαφερομένου κ.λπ. Είχε τεθεί μάλιστα συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων, αλλά κατά καιρούς είχαν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις ώς το 1988. Με βάση αυτό το καθεστώς έχουν υποβληθεί πάνω από 5.700 αιτήσεις εξαγοράς, αλλά ώς τώρα έχουν εξεταστεί ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν προβλεφθεί στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που έχει εκπονήσει η σημερινή κυβέρνηση και είναι στο στάδιο της διαβούλευσης.Τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει αυτό το «δώρο» στον πυρόπληκτο δήμο, παραβλέποντας ίσως ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει την όρεξη και σε γειτονικούς δήμους, όπως ο Βόλακας, ο Πύργος και το Βαρθολομιό, που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση στην παράκτια ζώνη τους και έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν «ίση μεταχείριση». Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στο νομό Ηλείας πληροφορήθηκαν το θέμα από δημοσιεύσεις στον Τύπο! Υπάρχουν όμως δύο μικρές «λεπτομέρειες» που έχουν ιδιαίτερη σημασία:* Η παράκτια ζώνη ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές και χρειάζονται ειδικές προδιαγραφές για ανάπτυξη, που πρέπει να είναι ήπια και με πολύ υψηλές προδιαγραφές. * Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε για λόγους εντυπώσεων και η υλοποίησή της περνά μέσα από την υποβολή μελετών και έργων υποδομής.Πάντως, οι ακτές της Ηλείας περιλαμβάνονται στις περιοχές για τουριστική ανάπτυξη του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Μάιο το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και δέχθηκε έντονη κριτική από οικολογικές οργανώσεις.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ